top of page

CNC snijden, frezen, boren, ponsen en zagen

Met behulp van CNC machines zorgen we ervaar dat staal wordt gesneden, gefreesd, geponst of gezaagd om te zorgen dat staal wordt gevormd en voorbereid aan de hand van de uiteindelijke constructie. Bij Staalmeesters maken we gebruik van meerdere CNC machines met verschillende toepassingen om het bouwproces te versnellen.

CNC snijden en frezen

Het snijden en frezen van staal is in feite hetzelfde en wordt met dezelfde machine uitgevoerd. CNC frezen is zeer nauwkeurig en wordt aangestuurd met software om de exacte maten uit staal te snijden. Het is zelfs mogelijk om te plotten waarbij je mooie vormen uit staal kunt snijden of frezen.

Materialen
Niet alleen staal kun je CNC frezen maar dat kan ook met hout, kunststof en aluminium. Door de nauwkeurigheid van de machines is het geen probleem om zowel kleine als grote hoeveelheden te frezen.

 

milling-cutters-3738903_960_720.jpg
cnc-2528716_960_720.jpg

CNC boren

Gaten boren in hard materiaal zoals staal gebeurt door middel van CNC boren omdat het boren wordt aangestuurd met een CNC machine die kan boren. De ruwheid of grootte van de gaten is per product verschillend en dankzij onze CNC machines kunnen we volledig op maat boren. We kunnen gaten boren in staal, RVS, aluminium en slijtvaste of andere staalsoorten.

 

CNC boren is geheel automatisch en wordt computer aangestuurd waardoor gaten nauwkeurig worden geboord. Zeer belangrijk wanneer je secuur op de millimeter nauwkeurig wil boren.

CNC ponsen

CNC ponsen van bijvoorbeeld gaten gebeurt met behulp van een pons waardoor er als het ware wordt gedrukt in metaal. Hierdoor kun je gaten of uitsparingen maken in staal. Los van het maken van gaten gaat CNC ponsen nog veel verder. Je kunt er allerlei contouren vormen of doordrukkingen mee maken. Dit gebeurt volledig automatisch dankzij een CNC machine.

 

Van metaal tot aluminium of andere plaatmateriaal is CNC ponsen een zeer veel gebruikte techniek voor allerlei constructies.

tube-bender-2819136_960_720.jpg
laser-2819143_960_720.jpg

CNC zagen

Plaatmateriaal wordt op maat gemaakt door te zagen en dat gebeurt automatisch dankzij een CNC zaagmachine. CNC zagen gebeurt met uiterste precisie zodat plaatmateriaal volgens exacte maten wordt gezaagd. Daarmee wordt er veel tijd bespaart voor staalconstructies. Machinegestuurt zagen zorgt er dus voor dat plaatmateriaal precies en snel op maat wordt gemaakt.

Het kan toegepast worden hout, kunststof, staal of aluminium.
 

bottom of page